Na návštěvě v restauraci STEAKGRILL

Jak to všechno začalo? Příběh restaurace se začal psát koncem roku 2005, kdy spojili síly Jaroslav Honzajk a česko-americký konzultant v oblasti gastronomie Michael Dobromil Klíma. Ten v roce 1968 emigroval z Čech a ve světě nasbíral cenné zkušenosti — mimo jiné vedl vyhlášenou čínskou restauraci ve Vodičkově ulici a byl autorem celé řady kuchařek. Právě jeho know-how stálo u zrodu konceptu, který staví na mezinárodní kuchyni a grilování na otevřeném ohni.
V Račiněvsi se tak začaly připravovat americké hovězí steaky, burgery a BBQ žebírka. Zpočátku to leckomu připadalo odvážné – proč by měli Češi měli jíst americkou kuchyni? Uplynulo však 20 let a STEAKGRILL je nyní vyhledávaným podnikem milovníků kvalitní mezinárodní kuchyně. Mezi jeho nejpopulárnější pokrmy patří například vepřová panenka Madagascar, kuřecí Kung Pao, hamburgery a samozřejmě steaky z Ameriky.
Za špičkovým kulinářským zážitkem ovšem nestojí jen šéfkuchaři a prvotřídní suroviny. Stejně důležitá je i technologie, která kuchyni umožňuje fungovat bez kompromisů. V případě STEAKGRILLU je to právě náš čistý propan ze zásobníku, který se používá při vaření. Původně se v kuchyni používaly plynové láhve s propan-butanem, ale s rostoucí spotřebou a nutností časté manipulace se ukázalo jako efektivnější řešení nahradit je zásobníkem s čistým propanem, který je pro vaření vhodnější.
Zásobník má objem 4850 litrů a je umístěn přímo na střeše. Jeho plnění probíhá plynovodem vedeným do dolní části budovy, a to každé dva měsíce s průměrnou spotřebou 2000 litrů. Toto netypické řešení vzniklo kvůli tomu, že střecha nezasahuje do ochranného pásma silnice, poblíž které se restaurace nachází – na rozdíl od podzemního zásobníku, který by tuto podmínku nesplňoval. Aby mohl být zásobník na střeše bezpečně instalován, bylo nutné zpracovat speciální projektovou dokumentaci zohledňující zatížení konstrukce a dodržet přísné protipožární podmínky. Přestože realizace přinesla řadu komplikací, nakonec se podařilo projekt za pomoci našeho obchodního zástupce úspěšně dotáhnout do konce.
Propan ze zásobníku má však široké využití nejen v gastronomii. Pokud vás zajímá, jak ho můžete využít ve svém podnikání, stačí zadat poptávku zde a náš obchodní zástupce vám přiblíží možnosti a připraví návrh realizace. Věříme, že společně jsme schopni najít řešení i pro složitější výzvy vašeho podnikání.
A jaké jsou plány další plány do budoucna? STEAKGRILL se v současnosti soustředí také na rozvíjení své nově otevřené provozovny v Kralupech nad Vltavou, která se bude také zaměřovat na venkovní rožnění a nabídne tak hostům jedinečnou atmosféru masa a ohně pod širým nebem. Až tedy pojedete po E55 severně od Prahy a hlad zavelí, doporučujeme udělat si zastávku ve STEAKGRILLU.